Online proefstuderen als hulp bij studiekeuze

Naast een stand op onderwijsbeurzen, het organiseren van open dagen en meeloopdagen hebben met name de universiteiten iets nieuws bedacht om jou te helpen met je studiekeuze. En dat is (tromgeroffel) online proefstuderen.  

Door: Elske Huijbers

Wat is online proefstuderen?

Nou, dat je vanuit je luie stoel alvast wat online colleges kan volgen. Om te kijken of die opleiding wel echt zo leuk is als ze op de open dag vertellen!

Waarom online proefstuderen?

Er zijn verschillende redenen waarom online proefstuderen je kan helpen bij het maken van je studiekeuze.

  • zelf aan de slag bij de opleiding van je keuze
  • intensieve kennismaking met de studie. Universiteiten vinden dat je via online proefstuderen de allerbeste inhoudelijke indruk krijgt van een studie.
  • je krijgt een realistisch beeld van de opleiding. Dus geen reclame filmpjes over opleidingen, ze gaan echt in op de inhoud en de manier van werken op een universiteit.
  • aan het eind van het programma kun je een beter onderbouwde studiekeuze maken
  • daardoor ben je beter voorbereid matchingsgesprekken

Welke opleidingsinstellingen bieden online proefstuderen aan?

Na een rondje google heb ik de volgende opleidingsinstituten gevonden waarbij je kan proefstuderen, namelijk:

Met eigen ogen een hbo of universiteit bekijken blijft een van de beste acties om een goede studiekeuze te maken. Ga, naast het proefstuderen, ook naar open dagen en naar meerdere meeloopdagen. Op die manier krijg je een goed beeld of een opleiding aansluit bij jouw interesse(s).

Het is belangrijk dat een opleiding niet alleen past bij je interesse(s), maar ook bij jouw kwaliteiten. Weet je niet zo goed wat jouw kwaliteiten zijn? Vul dan onze vragenlijst in. Tijdens het adviesgesprek nemen we jouw persoonlijke rapportage door. Zodat je makkelijker een keuze kan maken. Interesse in een studiekeuzeadvies? Je kan direct een account aanmaken!

Lijkt dit online proefstuderen je wat? Ga jij inschrijven voor een online college?

Loading Facebook Comments ...