Hoe yoga helpt bij studiekeuzestress

Eindexamen doen, een studiekeuze maken, bijbaan, sociale leven en social media, niet gek als je soms gewoon even niet lekker in je vel zit. Als dit teveel voor je wordt, dan kan zich dat uiten in lichamelijke klachten zoals hoofd-of buikpijn (zonder duidelijke oorzaak), stijfheid/spierpijn/ spanning in je nek-schoudergebied. Je komt moeilijk in slaap, piekert veel of je hele nachtrust is onrustig. Mentaal kan het ook zwaar voor je zijn. Misschien heb je last van stemmingswisselingen, depressieve gevoelens of een negatief zelfbeeld.  Yoga kan je helpen om hiermee om te gaan. 

Door: Jessie van Werde

Checklist:

  • Ik ben druk in mijn hoofd
  • Ik heb het overzicht niet meer
  • Ik heb slaapproblemen
  • Ik voel prestatiedruk
  • Ik ben gestrest
  • Ik vind het moeilijk om nee te zeggen

Herkenbaar?

Herken je jezelf in bovenstaande checklist? Dan is het tijd om aan jezelf te denken. Want om goede keuzes te maken is het belangrijk dat je lekker in je vel zit.

Yoga tegen (studiekeuze)stress

Belangrijkste wat yoga doet is het aanleren in je eigen kracht te gaan staan. Omdat we met zoveel dingen tegelijk in ons leven bezig zijn, is het niet vreemd dat we een rollercoaster aan emoties ervaren. We verliezen onze kracht in vlagen van boosheid, angst, ontkenning en verdriet die het gevolg ervan zijn. De yogaoefeningen helpen je om weer  te ontspannen en weer in het ‘hier en nu’ te komen. Dit alles om meer rust en balans te ervaren. Het maakt dan ook niet uit of je stijf, lenig of sportief bent. Yoga is voor jezelf.

Om goede keuzes te maken is het belangrijk dat je lekker in je vel zit – Jessie van Werde (yogadocente & jongerencoach)

Is Yoga iets voor jou?

Nieuwsgierig of geïnteresseerd? Check mijn website of neem vrijblijvend contact met mij op.

Yoga kan je helpen om weer rust in je hoofd te krijgen en minder studiekeuzestress te ervaren. Mocht dit niet helpen en heb je behoefte aan inhoudelijke ondersteuning? Vul onze studiekeuzetest in of neem contact op voor het studiekeuzespel.