5 Redenen voor professioneel studiekeuze advies

Waarom zou je geld uitgeven aan professioneel studiekeuze advies? Je kan toch ook zelf informatie opzoeken en naar open dagen gaan? Helemaal waar. Maar als je niet helemaal zeker bent van je studiekeuze kan een studiekeuze adviesgesprek je zeker helpen. Lees verder voor 5 redenen om te investeren in professioneel studiekeuze advies!

Door: Elske Huijbers

Studiekeuze advies voorkomt frustratie, stress of onzekerheid

Niks is vervelender als jouw vrienden en vriendinnen al precies weten wat ze gaan doen en jij nog niet. Zonder plan naar een grote onderwijsbeurs en dan met meer stress thuiskomen. Ouders die aan je hoofd zeuren en je meesleuren naar open dagen. Je weet niet wat je wil en bent er helemaal klaar mee! Een gesprek met een studiekeuzeadviseur kan je net dat steuntje in de rug geven om een passende opleiding te vinden.

Studiekeuze advies zorgt voor kostenbesparing

Een verkeerde studiekeuze maken kost geld.  Wij schreven er hier eerder een artikel over.  De kosten kunnen hoog oplopen. Vooral nu de basisbeurs omgezet is naar een lening. Betalen voor professioneel studieadvies is een kleine investering maar kan je uiteindelijk veel geld besparen.

Studiekeuze advies zorgt voor tijdbesparing

Een tussenjaar naar het buitenland? Of een jaartje werken en geld verdienen? Helemaal geen probleem! Je mag nog heel je leven werken. Maar als je na het tussenjaar nog steeds niet weet welke opleiding je wil gaan volgen? En dan een verkeerde studiekeuze maakt? Dan ben je 2 jaar verder en zit je nog steeds niet op je plek.

Studiekeuze advies bevordert zelfinzicht

Waar ben je goed in? Hoe zouden vrienden of vriendinnen jou omschrijven? Wat voor rol neem jij aan in een groep? Dit zijn enkele vragen die gaan over zelfinzicht. Veel jongeren vinden het lastig deze vragen te beantwoorden. Jij ook? Een studiekeuzecoach helpt je bij het vinden van de antwoorden. En de antwoorden helpen je weer bij het vinden van een vervolgopleiding.

Studiekeuze advies stimuleert nieuwe ideeën

Soms kun je kiezen voor een opleiding omdat je niet weet dat er een betere optie is. Dat is ook niet zo gek. In al het aanbod van opleidingen is het lastig om een keuze te maken. Een studiekeuzecoach weet wat er ‘te koop’ is op opleidingsland, of zoekt het voor je uit. Zo kom je soms bij opleidingen uit die je niet kende maar uiteindelijk een hele goede match blijken te zijn.

Zie je een gesprek met een studiekeuze adviseur nu toch wel zitten? Kijk je ouders lief aan (voor de kosten) en ga direct aan de slag met jouw studie, jouw toekomst. Maak direct de studiekeuzetest of plan een afspraak voor het studiekeuzespel.

Loading Facebook Comments ...